ANDREJ PLENKOVIĆ: Pozivam sudske službenike u štrajku da prihvate ponudu

HDZ slavi 34. godišnjicu osnutka. Tim povodom sastalo se Predsjedništvo i Nacionalni odbor stranke. Pred njima su se našle brojne teme poput iskorištavanja sredstava iz NPOO-a, očekivanja od turističke sezone, zakoni koji kreću u javnu raspravu, postignuća, planovi za budućnost, rekao je premijer Andrej Plenković po završetku sastanka. Potom je komentirao štrajk sudskih službenika.

Izvor: Media servis

”Pozicija je tu vrlo jasna. Ovo povećanje koje smo dogovorili danas odnosi se i na njih.Pozivam ih da prihvate ovu ponudu i shvate da je ovo zajedničko ulaganje u novi zakon o plaćama državnih i javnih službi koji će biti donesen do kraja godine u nove uredbe u čiji će rad biti uključeni i predstavnici sindikata i u konačnici nove koeficijente što znači znatno veće plaće od iduće godine”.

Iduća godina je ona superizborna. Premijer kaže kako HDZ-ova strategija za izbore nije bila tema današnje rasprave i kako do tada ima još dosta vremena. Rast plaća, mirovina, BDP-a, smanjenje javnog duga, krenuo je nabrajati premijer njihova postignuća.

”I kad stavimo ta postignuća na stol onda ste de facto već gotovo pa sastavili program onoga iza čega mi stojimo, a ne onoga što bismo mi htjeli kad bi eventualno bili u poziciji. Ovo su djela i ta djela su itekako važno i ja vjerujem da kada dođe taj trenutak izbora da će naši građani dobro gledati što od koga mogu očekivati”.

Ponovno je čestitao i našoj nogometnoj reprezentaciji. ”Vrijeme je za zlato”, poručio je premijer, no, na nedjeljnu finalnu utakmicu ipak neće ići. Kaže da će biti s obitelji i navijati s djecom.