ANDREJ PLENKOVIĆ: Netočno je da ćemo ukinuti subvencije za struju za velike gospodarstvenike

Premijer je za vrijeme boravka na Bledu u sklopu 18. Strateškog foruma odgovarao na pitanja novinara. Osvrnuo se na paket mjera pomoći građanima te na situaciju oko imenovanja veleposlanika, odnosno popunjavanja praznih mjesta u diplomatskoj mreži.

Izvor: Media servis

Razgovori s predsjednikom Milanovićem o imenovanju veleposlanika nisu krenuli, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković.

“Diplomatska mreža je popunjena, imamo tri ili četiri mjesta gdje su ljudi nažalost preminuli ili napustili sustav iz privatnih razloga. Podsjetit ću kako je prošlo tri godine otkad je ministarstvo vanjskih i europskih poslova Milanoviću poslalo popis s prijedlogom imenovanja. Mi odgovor nikad nismo dobili. Ne nisu nikakvi razgovori krenuli.”

Plenković je izjavio da će Vlada u sljedećim danima razgovarati o mjerama pomoći građanima i poduzećima, budući da se približava istek mjera iz aktualnog paketa, pri čemu je odbacio kao netočne špekulacije u pojedinim medijima da će se razmatrati ukidanje ili smanjivanje subvencije za struju za najveće gospodarstvenike.

“Mi ćemo uvijek voditi računa o onima koji su nam bitni, a to su naši građani, posebice oni koji su najugroženiji. Kao što smo uvijek do sada učinili, a imali smo pet paketa pomoći. Svi su bili snažni, sveobuhvatni, pravovremeni, izbjegli socijalnu frakturu i očuvali socijalnu koheziju. Hrvati realno u smislu energetske krize nju nisu ni osjetili jer je cijena plina stalno bila ista, cijena struje jeftina kao i cijena naftnih derivata.”