ANDREJ PLENKOVIĆ: Ne trošite glas za stranke koje neće prijeći prag – rekao je u Splitu

Andrej Plenković u Splitu (Foto: Twitter)
Andrej Plenković u Splitu (Foto: Twitter)

HDZ-ovci će večeras na Cvjetnom trgu održati završni skup u Zagrebu.

Na sinoćnjem skupu u Splitu čelnik HDZ-a Andrej Plenković poslao je poruku okupljenima: “Ne trošite glas za stranke koje neće prijeći prag. To posebno govorim našim prijateljima, članovima i biračima pravaških opcija, našim prijateljima iz seljačke stranke, to govorim svima onima koji žele glasovati korisno, a to je da glasaju za listu HDZ-a.”

Kritički se osvrnuo na po njemu tzv. Narodnu koaliciju, bivše “kukurikavce”, rekavši: “Htjeli su gospodarski rast a doživjeli su gospodarski pad, htjeli su veću zaposlenost a nezaposlenost se povećava, htjeli su podići kreditni rejting a on je dva puta pao, htjeli su manje poreze i rasterećenje a diglu su PDV za dva posto, htjeli su bolji gospodarski i socijalni položaj naših ljudi a broj ‘blokiranih’ se povećao za 100.000”.

Osvrnuo se i na prosvjed navijača koji su tijekom skupa uzvikivali “izdaja” i “Zakon o sportu”.

“Meni to nije smetalo. Sve što se odnosi na sport mora u hrvatskom društvu biti gledano strateški, mora biti kvalitetno regulirano. Hrvatski sportaši upravo ovdje iz Dalmacije su ostvarivali najveće uspjehe za našu domovinu.”

“Ja sam ovdje da vodim HDZ i Hrvatsku u budućnost, ” zaključio je Plenković.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je pozvao glasače u Dalmaciji da ne glasuju za Most jer kako je rekao “nama trebaju Pelješki i Čiovski most.”