ANDREJ PLENKOVIĆ: Nadam se da je Milanović dobro, jer bjesnoća je zarazna

Premijer Andrej Plenković reagirao je i na najnovije izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je izjavio da je on morao znati za istragu koja se vodila protiv osumnjičenog šefa Janafa Dragana Kovačevića jer je on “čuvar državnih tajni”.

Tom je prigodom Milanović rekao kako on nije nervozan, već je to premijer, a da je on bijesan na sve što se događa.

“Ne bih rekao da sam nervozan. Što se tiče bjesnoće, nedaj Bože, to je još jedna zarazna bolest, dosta nam je COVID-19. Nadam se da je on (Zoran Milanović, op.a.) dobro jer kad netko dobije bjesnoću, to su vrlo neugodni simptomi. Idući tjedan je Svjetski dan borbe protiv bjesnoće, nadam se da on nema nekih ozbiljnijih posljedica nego da se figurativno još jednom izražava”, kazao je Plenković.

“Ne znam koji je to kamenčić u cipeli koji ga muči. Netšo ga očito muči, ja ne znam točno što je to. Danas je veliki broj pravnih stručnjaka, od samog DORH-a koji je dao jasno priopćenje, Ustavni stručnjaci, stručnjaci Kaznenog prava – objasnio da, ako je u tijeku neka istraga ili izvidi, temeljem našeg zakon o tome zna samo DORH, USKOK i policija. U fazi izvida nemaju što o tome znati u izvršnoj vlasti”, dodao je Plenković.

“Samo se nadam da nemamo novih zaraznih bolesti. Bjesnoća je jedna vrlo loša zarazna bolest, ima jako loše simptome, a i posljedice”, našalio se premijer Plenković.

Komentiraj