ANDREJ PLENKOVIĆ: Milanović je putinofil, ‘outao‘ se kao i 54 politička patuljčića

Premijer Andrej Plenković iz Pitomače je odgovorio na prozivke predsjednika Zorana Milanovića oko odluke o obuci ukrajinskih vojnika u RH, koja nije dobila dovoljan broj glasova u Saboru.

Izvor: Media servis

”Milanović je protiv pomoći Ukrajinii, Milanović je putinofil, čovjek koji je rekao da ne želi da Hrvatska sudjeluje u EUMAM-u i to je sada jasno i ovim velikim pametnjakovićima. Mislim na ova 54 politička patuljka i kukavice koji nisu bili za, koji su govori o proceduri, konzultacijama… Izveli smo i njih i njega na čistac. Danas je to ovim svojim izjavama potvrdio. On se ‘outao”.

Dodao je da je Hrvatska normalno politički disala dok se on nije vratio iz Čilea i nastavio sa zagađivanjem, sijanjem mržnje i zagađivanjem.

”Pravi se da je predsjednik zemlje koja je nije u EU, jer je izvrijeđao sve što se radi na razini Unije, valjda se pravi i da nismo u NATO-u. Ponaša se kao da bi Hrvatska trebala biti nesvrstana ili neutralna zemlja, vodi nas u vanjskopolitičku izolaciju. To je rezime ovih izjava, da se ne osvrćem na uvrede”.

Tvrdi da smo slijedili Milanovićeve stavove da hrvatska ne bi ušla ni u Schengen ni u europodručje, ne bismo pomogli Ukrajini pa ni osudili rusku agresiju. A što se tiče problema koje je spomenuo oko naoružanja HV-a, Plenković je odgovorio:
“Bilo bi dobro da ga podsjetimo da su u mandatu moje Vlade i ministra Marija Banožića kupljeni višenamjenski borbeni avioni Rafali, riješeno je pitanje borbenih oklopnih vozila Bradley, nabavlja se protuzračna obrana. A mi ćemo posebno da njemu bude lakše koristiti vojne resurse kupiti još Crnih jastrebova da bi se on mogao još dodatno vozati tim helikopterima u vrijeme ljeta, u vrijeme nekakvih izleta. Neka se vozi koliko hoće”.