ANDREJ PLENKOVIĆ: Milanović je Frku-Petešića nazvao bandom, hoće li sada Grbina i Bauka?!

Premijer Andrej Plenković danas je nakon predstavljanja paketa mjera pomoći građanima oko poskupljenja energenata, u Nacionalnoj i sveučilišnoj kritici iznio i niz kritika na SDP-ove Peđu Grbina i Arsena Bauka, a dotaknuo se i predsjednika Zorana Milanovića.

“Ovo je Vlada koja ima povjerenje i koja radi. Grbin je napao Frku-Petešića na aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas sve ove godine. Bauk mu se smije da se treba od DORH-a provjeriti zašto nema nekretninu.

A vidi njih dva danas, di su moralne vertikale? Ovaj je uštedio ne znam koliko, osim što pliva iz Splita do Brača, uzima i naknadu, a tu su mu i žena i dijete. Da su iz HDZ-a, rastrgali bi ih sad”, rekao je Plenkovića.

“Vidi ovoga iz Splita, kažu čovjeka ćemo uputiti u radionicu za antisemite. Di to ima? Dosta je dvostrukih aršina. Dosta s tim”, rekao je Plenković.

“Milanović je Zvonka nazvao bandom. Hoće li Milanović sada izaći i reći da je Grbin banda, da je Bauk banda?”, upitao je premijer, kako piše N1.

Podsjetimo, mediji su objavili kako SDP-ovi saborski zastupnici Peđa Grbin i Arsen Bauk koriste sve povlastice političara pa tako više od 10 godina žive u Zagrebu s obiteljima, a nisu promijenili prebivalište i primaju naknadu za odvojeni život,

Obojici Sabor plaća najamninu za stan u Zagrebu, obojica redovito koriste naknade za putne troškove kad idu na Brač ili u Pulu, a Grbin je do prije mjesec dana koristio i naknadu za odvojeni život koje se sada odrekao da bi mogao upisati dijete u vrtić u Zagrebu.