ANDREJ PLENKOVIĆ: Manipulacije i laži kojima se danas koristio Milanović su neprihvatljive

andrej plenković 1

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, rekao je u izjavi oko presude Mustaču i Perkoviću, kako je presuda i osuda režima kojeg se provodilo protiv hrvatskog iseljeništva.

“Osjećam suosjećanje s obitelji Đureković”, rekao je Plenković. Potom je podsjetio na Milanovićevu odluku o prijedlogu zakona popularno nazvanog “lex Perković”, kada su izašli iz Sabora i “vrlo jasno osudili takvo ponašanje Kukuriku vlade.”

“Tom je politikom Zoran Milanović doveo Hrvatsku na rub kredibiliteta u EU. To jako dobro zna naš povjerenik Neven Mimica koji je vidio dokumente, i time je nepovratno narušen međunarodni kredibilitet te bivše Vlade. Vrlo smo jasno osudili sve totalitarne režime i usprotivili se politici koja je štitila upravo one koje je danas Visoki sud u Munchenu osudio. HDZ će voditi snažnu politiku zaštite nacionalnih interesa.”

“Manipulacije i laži kojima se danas koristio Milanović su neprihvatljive. Niti su ti ljudi bili dio HDZ-a, niti su davali putovnice. Providno je kako on skreće pozornost s najveće sramote svoje Vlade, lex Perković zakona, ali to mu neće proći i javnost to jako dobro zna”, rekao je Plenković.

“Svi oni koji su se u jednom trenutku stavili u službu hrvatske države, kao i Perković i Mustač, jer je opstanak Hrvatske bio ugrožen, dali su doprinos. Ali, s kuta gledanja HDZ-a to ih ne amnestira od odgovornosti”, rekao je.

“Milanović pokušava skrenuti pozornost sa svoje odgovornosti na druge, ali to mu neće proći”, ponovio je.

“Za procesuiranje bilo kojeg kaznenog djela nadležna su državna odvjetništva i sudovi. Ključna je bila odluka hrvatskih sudova. Da se slušala izvršna vlast, ovog procesa ne bi bilo”.

Rekao je i da Milanović i SDP nude čitav niz objašnjenja o aferama.

Izjavu Zorana Milanovića možete pročitati OVDJE.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!