ANDREJ PLENKOVIĆ: Jandroković ostaje predsjednik Sabora – Medved i Milošević potpredsjednici Vlade

“Do četvrtka ćemo imati cijelu arhitekturu nove Vlade i ministre i ministirce”, kazao je Andrej Plenković, koji još uvijek razgovara o spajanju nekih ministarstava i o novim ministrima.

“Ima puno nagađanja, ali sve će biti dobro – Vlada će biti nešto manja nego što je bila, bit će funkcionalna, bit će ljudi koji su dio postojeće strukture ove Vlade, dio njih više neće biti dio vlade, ići će u Sabor. Dio njih će se priključiti”, rekao je Plenković.

Potvrdio je i da Tomo Medved ostaje ministar hrvatskih branitelja i potporedsjednik Vlade. Očito se odustalo od spajanja tog ministarstva s Ministarstvom obrane.

Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova, kazao je Plenković i otklonio priču kako na to mjesto dolazi  netko drugi.

O smanjenju broja ministarstava i sastava ministara rekao da se još vode razgovori te da će arhitektura nove vlasti biti poznata u četvrtak.

Potvrdio je da će potpredsjednik vlade bez portfelja biti SDSS-ov Boris Milošević te da je taj prijedlog usklađen s njim.

Otkrio je i novu – staru arhitekturu HDZ-ovaca u stranci i Saboru. Gordan Jandroković će ostati predsjednik Sabora, ali će na njegovo mjesto u stranci novi glavni tajnik Krunoslav Katičić, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu državne imovine.

“Zahvalili smo dosadašnjem glavnom tajniku koji će biti ponovno predsjednik Hrvatskog sabora”, kaže Plenković.

“Predložio sam da potpredsjednici Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a i dalje budu akademik Željko Reiner i Ante Sanader i da Branko Bačić ponovno bude predsjednik kluba HDZ-a u saboru. … Kolege su podržale sve ove odluke i dali potporu i postignutom dogovoru za postizanje parlamentarne većine”, rekao je Plenković.

 

Komentiraj