ANDREJ PLENKOVIĆ: Ja sam već jučer jasno osudio sve provokacije u Kninu

andrej plenković 1

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a u Sinju se u nedjelju obratio novinarima i odgovorio na brojna aktualna pitanja.

Upitan o sučeljavanju sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, odgovorio je: “Sučeljavanje će biti prije službenog početka kampanje 16.8., i naši stožeri će ga dogovoriti s HRT-om.”

“Nakon inicijalne kampanje sigurno će biti prigoda za još sučeljavanja s brojnim drugim akterima, pa su svi koji žele izložiti svoj program dobrodošli”, kaže Plenković i dodaje da sučeljavanje ne bi trebalo biti održano samo između dvije velike stranke.

Na pitanje o rezultatima zadnjih anketa koje govore da građani trenutačno više vjeruju Milanoviću, šef HDZ-a je rekao: “Milanović je na čelu SDP-a 10-ak godina, ja 15 radnih dana, ubrzat ćemo aktivnosti, i nakon toga sam siguran da će uzlazni trend koji HDZ ima biti nastavljen i doći ćemo u situaciju na pobijedimo na izborima i formiramo vlast”.

Rekao je kako nemaju postizborne dogovore i dodao: “Na izborima ću učiniti maksimum da rezultat bude toliko dobar da poslije izborne dogovore sastavimo s onima koji se svjetonazorski i programski podudaraju s nama”.

U nekim neugodnim zbivanjima u Kninu je rekao: “Ja sam već jučer na našoj konferenciji u Dubrovniku, kada je zastupnik i ugledni liječnik Ivan Kirin ušao u HDZ, jasno osudio sve provokacije u Kninu. Smatram da je Dan pobjede dostojanstven dan kada se slavi najveća pobjeda vojske i policije”.

Na izravno pitanje Tihomira Ladišića je li “Za dom spremni” za Plenkovića ustaški pozdrav, ili stari, hrvatski i povijesni pozdrav, nije dao konkretan odgovor, već je rekao: “Ja sam osudio sve provokacije jučer, a puno toga je bilo, uključujući i paljenje srpske zastave”.

 

 

Komentiraj