ANDREJ PLENKOVIĆ: Hrvatska treba posla – od ožujka idemo s novim programom zapošljavanja

andrej plenković

Nakon sastanka EU čelnika na Malti premijer Plenković pohvalio se izdavanjem obveznica na domaćem tržištu u vrijednosti od 8,5 milijardi kuna, po kako kaže – iznimno povoljnim uvjetima.

“Mislim da je to nastavak vrlo kvalitetnog gospodarskog i fiskalnog konteksta, i u smislu pokazatelja, i u smislu aktivnosti Vlade. Ministarstvo financija danas je izdalo nove obveznice pod najboljim uvjetima u zadnjih nekoliko godina. To je još jedna poruka da institucionalni investitori, banke, osiguravajuća društva i mirovinski fondovi, a riječ je o domaćim investitorima u cijelosti, jako dobro gledaju na politiku koju vodimo kada je riječ o javnim financijama, državnom proračunu, rastu BDP-a, smanjenju nezaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje i trgovine, pozitivnim porukama kreditnih agencija. Gospodarski kontekst je važan”, kazao je predsjednik Vlade.

Najavio je i aktivne mjere zapošljavanja… “Hrvatska treba posla, moramo se s tim problemom pozabaviti kao jednom od ključnih zadaća. Razgovarao sam s ministrom Čorićem i od ožujka idemo s novim programom. U prvi plan će doći ono što je bitno za Hrvatsku, a to je zaposlenost i kvalitetniji standard života svih naših građana”, poručio je Plenković, a prenosi Media servis.