ANDREJ PLENKOVIĆ: Da ja govorim kao Milanović vilama bi nas izbacili iz Banskih dvora

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade, komentirao je odnos s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

“Trebali ste napraviti kompilaciju Milanovićevih uvreda svima…. ” poručio je na početku obraćanja Plenković novinarima.

“Ako imate nekoga tko u dokolici sipa salve uvreda na osobnoj razini i na taj način ostavi dojam da je to nešto normalno – ovako se normalni ljudi ne ponašaju – onda imam odgovornost odgovoriti na to jer ćemo inače ušutkati cijelu naciju. Nije to prepucavanje. Jučer plače da ne smijemo napisati priopćejne o citatima gospođe Đurđević, a onda ušutkava. Mi odgovaramo primjereno onome što čujemo i kako nas se napada. Ja jednostavno nemam drugog izbora nego u fušu odgovarati, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, eunuha i ušutkanih jadničaka. To je vrlo važno”, rekao je Plenković, kako piše N1.

Jasno je vidljivo, kaže, da Milanović pomaže SDP-u u kampanji. “Neka, što više on pomaže njima, to je Grbin nevidljiviji”.

“Mi imamo svoj posao, mi ćemo svoj posao raditi i dalje, a to je da u Hrvatskoj svi imaju plaću, u Hrvatskoj imamo više osiguranika nego lani i 2018. Ovo što ja radim u fušu je politički sport, moj glavni posao je ovo što je važno, gospodarski rast, zaposlenost, covid dodatak za umirovljenike, povrat poreza za mlade…”, dodao je Plenković.

“Što je punchline? Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsjednik HDZ-a, da govorim to mjesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskim dvora, zapalili bi Gornji grad, tu (središnjica HDZ-a) bi bombe letjele kroz prozor. To su realnosti hrvatske političke scene. Imate isključivu i licemjernu ljevicu koja šuti jer joj paše da netko vulgarno i lažno napada HDZ. To je ta jadna i kukavička politička javnost koja šuti. Mi nismo tu da šutimo”