VIDEO: ANDREJ PLENKOVIĆ – Bude li Most relativni pobjednik, neka Petrov bude premijer

andrej plenković 1

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, bio je na predstavljanju programa za mlade “Biraj bolju budućnost”, u prostorijama stranke.

“Obrazovanje je temelj razvoja društva”, rekao je Plenković. ”Za mene je ovo nastavak projekta kojeg smo počeli prije četiri godine kada sam odlučio da sustavno izgradimo mlade politčare HDZ-a”.

”Postoje tri do četiri bitna problema mladih, a to su visoka stopa nezaposlenosti – tu smo treći u EU. Zatim pitanje neusklađenosti obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Pitanje isključenosti nekih mladih od obrazovnog sustava. Ključno pitanje, a to je stambeno pitanje mladih. Obrazovanje je ključ razvoja svakog gospodarstva i da bismo bili u stanju imati ljude koji će voditi Hrvatsku obrazovni sustav mora stvoriti mlade za radna mjesta budućnosti. Tu se od mladih očekuje kritičko razmišljanje, želim da budu kreativni da su inovativni i da su u stanju rješavati probleme. Upravo na tom tragu sastavljen je ovaj program”, kazao je Plenković, a javlja N1.

Ponovio je kako je otvoren je za suradnju s Mostom. Na novinarsko pitanje o toj suradnji je rekao: “Ako Most bude relativni pobjednik izbora, neka Petrov bude premijer”.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/andrej.plenkovic.rh/videos/1197805270261405/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!