ANALIZE DOKAZUJU: Kineski znanstvenici ipak nisu proizveli i iz laboratorija pustili korona virus!

Drago mi je da je skupina znanstvenika – Kristian G. Andersen, Andrew Rambaut, W. Ian Lipkin, Edward C. Holmes & Robert F. Garry – objavila rezultate analize kojom su dokazali da korona virus (SARS-CoV-2) nije proizveden u nekom kineskom znanstveno-istraživačkom laboratoriju i da je „pušten“ i „pobjegao“ iz njega.

Objavio je to na Facebooku naš poznati sociolog Slaven Letica, koji dalje kaže:

U znanstvenom radu objavljenom pod naslovom „Proksimalano (najbliže, neposredno, približno) podrijetlo SARS-CoV-2“ (The proximal origin of SARS-CoV-2) eksplicite tvrde: „Naša analiza jasno pokazuje da SARS-CoV-2 nije laboratorijski konstrukt ili namjerno manipulirani virus“.

Svojom su analizom od odgovornosti oslobodili kineske laboratorijske znanstvenike, ali nisu doveli u pitanje činjenicu da je korona virus prvi prijenos s životinje na čovjeka imao na Tržnici Huanan u gradu Wuhanu.

Na temelju genetskih podudarnosti i razlika SARS-CoV-2 i SARS-CoV-sličnih virusa zaključili su da je „domaćin“ virusa bio šišmiš, a prijenosnik na ljude simpatični sisavac ljuskavac/pangolin (Manis javanica) koji je ilegalno dopremljen na Tržnicu Huanan.

Taj je ljuskavi sisavac prava poslastica u kineskom kulinarstvu, a koristi se i u proizvodnji pripravaka tradicionalne kineske medicine.

Dakako, činjenica da kineski znanstvenici nisu potaknuli svjetsku pandemiju i paniku nezabilježenu u ljudskoj povijesti, ne oslobađa odgovornosti kineske vlasti koje nisu poduzele javnozdravstvene mjere koje bi zaštitile svijet od pandemije. Primjerice, nisu prizemljile vlastite zrakoplove i zatvorili zračni prostor za sve međunarodne letove.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi međunarodni sudovi presudili u slučaju da ljudi koji su izgubili najmilije, ali i države tuže Kinu za nenamjerno zaražavanje i umiranje desetina tisuća ljudi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10158906850387871″ bottom=”30″]