ANA TUŠKAN: Da ponude imunost na izjave Vlade i Stožera, cijepljenost bi bila 100 posto

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan gostovala je na N1 televiziji i govorila o najavama uvođenja obaveznog cijepljenja u sektoru obrazovanja, te je naglasila kako njih nitko nije kontaktirao u vezi novih mjera.

“Imali smo nedavno sastanak u resornom ministarstvu, iznjeli smo podatke iz onog što nam ljudi javljaju, kakvo je mišljenje s terena. Posebno problematičan je taj gubitak povjerenja, nedovoljna informiranost i informacije koje dolaze iz previše kanala. Dakle, trenutno je takva situacija, da netko ponudi imunost na izjave Vlade i Stožera, imali bismo stopostotnu cijepljenost”, kaže Tuškan za N1.

Dodaje i kako još nema konkretnih informacije te da se na sastanku raspravljalo o tomeš to će biti najesen.

“Naravno da moramo paziti i gledati na zdravlje građana, no ako se nastavi s ovakvom kampanjom pritiska, mijenjanja mišljenja preko noći neće biti dobro. Mi smo otpočetka govorili da nismo ni za kakve pritiske i uvođenja podjela u društvo, a to ga je već previše. Ovo stvara jedan bunt. Komunikacija, neznanstveni pristup i nepristupanje na afirmativan način nikako ne pridonosi volji onih koji se nisu cijepili da to učine što prije”.

Istaknula je i da oni ne mogu nikoga nagovarati ili odgovarati od cijepljenja.

“Oni građani koji se dvoume trebaju biti aktivno informirani od strane Vlade, mi nismo medicinske struke niti možemo takve informacije davati građanima, no oni koji trebaju to raditi su apsolutno zakazali”, kaže.

Naposljetku je rekla kako je cijepljenje još uvijek pravo, a ne obaveza i da će sindikati poduzeti sve dostupne alate i mjere ako dođe do diskiminacije onih u sektorima za koje se najavljuje obavezno cijepljenje.