ANA KONJUH: Sretna sam, korak sam bliže onoj staroj Ani

Ana Konjuh s tri se velike pobjede na turniru u Miamiju vratili ozbiljnom tenisu. I pozitivno iznenadila mnoge, posebno one koji znaju kroz kakvu je kalvariju prolazila proteklih godina.

Piše: Tomislav Pašiček

Tenisačica iz Dubrovnika (23) se nakon četiri operacije lakta ponovno nametnula kao djevojka koja vrlo brzo može u sam svjetski teniski vrh. Naravno, ako je zaobiđu ozljede.

“Stvarno sam sretna, bio je to sjajan tjedan u Miamiju. Korak sam bliže onoj staroj Ani i igri, tako da još nekoliko stvari da se posloži, da uspijem trenirati dobro i veselim se budućnosti”, kazala nam je Ana i priznala da ni sama nije mogla očekivati da će se tako uspješno vratiti na tenisku scenu.

“Znala sam da ide prema boljem, ali nisam vjerovala baš da mogu opet igrati na ovom nivou, posebno tako dobro u nizu. Ovo mi je pokazatelj da sam tu, da vjerujem, dobro radim i s vremenom će doći dobre stvari”, tvrdi Ana Konjuh u razgovoru za naš portal.

Foto: Dana Anders

“Nakon svega što sam prošla moj lakat više nikad neće biti normalan i bez bolova i to je moja nova realnost. Pomirila sam se s time. Zasad je sve koliko toliko dobro, ovisi o danu i pod kolikim je lakat stresom bio, ali najvažnije je svakodnevno ga tretirati i pokušati dovesti do toga da može sve to izdržati bez većih problema”, kaže Ana koja je nakon odličnih igara u Miamiju napredovala 98 mjesta na WTA ljestvici te je sada 240. tenisačica svijeta.

“Kreće zemljana sezona, a to mi nije najdraža podloga, ali pokušavamo osigurati kvalifikacije za Roland Garros, tako da imamo još koji tjedan da dobijemo neke bodove pa da budemo sigurni. Nadam se da ću nastaviti s dobrom igrom”, zaključila je Ana kojoj to od srca želimo.

 

Komentiraj