ANA BRNABIĆ: Zajedno možemo dovesti pod kontrolu ove brojeve, za proteste ima vremena

Prema posljednjim informacijama susjedna Srbija bilježi 386 novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je ocjenjeno kao najgori dan od pojave epidemije.

Izvor: Media servis

Zbog loše situacije u Beogradu uvedene su nove-stare restriktivne mjere koje zabranjuju okupljanje više od 10 ljudi. Unatoč tome nastavljeni su prosvjedi građana protiv vladajuće strukture i uvođenja policijskog sata, odluke od koje je predsjednik Aleksandar Vučić ipak odustao.

Trećeg dana prosvjeda građani su u znak prosvjedovanja mirno sjedili na ulicama. Premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti na izvanrednoj konferenciji za medije kako bi prokomentirala novonastalu situaciju.

“Ja vjerujem da mi možemo svi zajedno da dovedemo ove brojeve pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja. Ovaj put je Vlada željela da ima drugačiju taktiku. Mnogi ambasadori, jučer sam bila s ambasadorima kvinte, su pitali zašto radite sad ovo, pa bili ste jedna od najuspješnijih zemalja u ožuju i travnju. Da s najrestriktivnijim mjerama, ali tako se ne živi. Morat će tako, ako će morati.”

Komentirala je i prosvjede koji se ovih dana održavaju u gradovima diljem Srbije.

“Političko opredjeljenje sa strane, frustracije sa strane, nezadovoljstvo sa strane. Za protest ima vremena. Za mene je protest ništa drugo, nego okupljanje ljudi. Krajnje neozbiljno i neodgovorno ponašanje.”

Komentiraj