AMSTERDAMSKA KOALICIJA: Govor Zekanovića je doprinos ludovanju nacionalizma u Hrvatskoj

Istup saborskog zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića koji je Miloradu Pupovcu poručio da je mogao napustiti Hrvatsku na traktoru 1990-ih još je jedan žalostan doprinos ludovanju nacionalizma i netrpeljivosti u Hrvatskoj, poručuju iz Amsterdamske koalicije.

Priopćenje Amsterdamske koalicije prenosimo u cijelosti:

Amsterdamska koalicija iz petnih žila će se suprotstaviti svim opcijama koje žele zatvorenu i izoliranu Hrvatsku Istup saborskog zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića koji je Miloradu Pupovcu poručio da je mogao napustiti Hrvatsku na traktoru 1990-ih još je jedan žalostan doprinos ludovanju nacionalizma i netrpeljivosti u Hrvatskoj. Takve izjave jačaju ozračje mržnje i potiču nasilje u svim sferama života, od škola do sporta, čemu, na žalost, svjedočimo svaki dan.

HDZ i partneri uspješno su normalizirani mržnju i širom otvorili vrata radikalima i huliganima zbog kojih se naše manjine i naši susjedi u Hrvatskoj više ne osjećaju sigurno! Demokratski standardi u Hrvatskoj toliko su srozani da kao društvo više nismo ni svjesni razmjera takvih skandaloznih poruka. Uveli ste verbalni delikt nad spomenicima, a zatvorili ste oči pred fašističkom retorikom i nacionalističkim ispadima.

Ukratko, dozvolili ste da nasilje, mržnja i šovinizam postanu hrvatski brend! Amsterdamska koalicija iz petnih žila će se suprotstaviti svim opcijama koje žele zatvorenu i izoliranu Hrvatsku, koje šire mržnju, netrpeljivost i strah. Najoštrije osuđujemo ispad Hrvoja Zekanovića i stajemo i obranu kolege Milorada Pupovca i svih pripadnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj!

Komentiraj