AMONIJEV NITRAT RAZORIO BEJRUT: Skladišti ga i Petrokemija iz Kutine – evo što kažu

Nakon vijesti da je do ekplozije s brojnim žrtvama i ranjenima u Bejrutu došlo zbog požara u skladištu u kojem se nalazio amonijev nitrat, iz Petrokemije d.d. u Kutini priopćili su da i oni skladište amonijev nitrat, ali da sve drže pod kontorolom.

Pripćenje prenosimo u cijelosti:

“Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevog nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat. Za skladištenje amonijevog nitrata Petrokemija d.d. je sukladno zakonskim propisima izgradila posebno skladište.

Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama.

Skladište je opremljeno propisanom protupožarnom opremom. Sukladno zakonskim propisima i procjeni protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije d.d., pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijevog nitrata.

Na kraju naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata”.

Komentiraj