ALEN BABIĆ: Možda će već moj idući meč biti za titulu svjetskog prvaka

Boksač iz zagrebačkog kluba Leonardo na korak je od borbe za svjetski naslov.

Piše: Tomislav Pašiček (Media servis)

Objavljene su nove ljestvice profesionalnih kategorija kod boksača te njihovi trenutno obavezni izazivači. Jednu je kategoriju osobno uveo WBC, a riječ je o bridgerweightu koji je nedavno dobio svog prvaka.

Težinska granica je 101.6 kilograma, a prvi čovjek koji je postao prvak je Oscar Rivas. Ispod Rivasa kao prvi izazivač postavljen je Evgeny Romanov, slijedi Lukasz Rozanski, a potom stiže naš Alen Babić.

“Svi putevi vode prema Oscaru Rivasu i da budem prvak u toj kategoriji i da uzmem WBC pojas”, kazao je Alen Babić za Media servis.

Dodaje hrvatski boksač da se svaki dan čuje sa slavnim boksačem Dyllianom Whiteom koji mu vodi karijeru.

“Ganjamo Rozanskog već pola godine i čovjek se ne želi boriti sa mnom. Bježi od mene kao lud od pametnog. Tako da ne znam što će biti s tim, ali bit će mu naređeno da se bori sa mnom”, rekao je Babić.

Baš kao što je naređeno da se prvi prvak Rivas bori s Romanovim. Inače, Babić je izrazio želju da se bori 18. prosinca na Matchroomovoj priredbi.

“Ponuda je puno i ja sam za svaku opciju. Normalno je da bi me veselio meč, kakav god da bude, jer heavyweight je u mom srcu i uvijek će biti. Nemam više protivnika. Već sam spreman za napad na TOP 30 ili TOP 20”, tvrdi Alen Babić koji je jako napredovao u dvije godine.

Ugovor s promotorom Eddijem Hearnom traje mu još godinu dana.

Foto: Instagram

“Želim zatvoriti taj ugovor s velikom borbom tako da se i Dyllianu i svima oko mene to isplati. Stvarno sam otovoren za sve jer cijeli sam život posvetio boksu. Želim da me iskoriste maksimalno koliko mogu i da mi dovedu najjače protivnike koje je moguće dovesti. Ne mogu sada izazvati Joshuu, ali mogu izazvati puno ostalih koji su tu negdje, u TOP 20″, tvrdi Alen Babić za Media servis i vraća se na bridgerweight kategoriju. Tamo želi pojas WBC-a koji bi mu puno značio.”Kad budem bridgerweight prvak lakše je pričati o heavyweightu, napadu na titulu, ujedinjenju i svemu. Jako me interesira i iskoristit ću tu svoju poziciju izazivača. Može se dogoditi da se Romanov ozlijedi, Rozanski odbije meč kao što je odbio sto puta i ja sam sljedeći izazivač za Oscara Rivasa. Tako da već moj sljedeći meč može biti meč za titulu”, rekao je Alen Babić i zaključio da je spreman te kada stigne prilika da će je prihvatiti.