ALEKSIĆ O NOVOM GUVERNERU: Martina Dalić ili Božo Prka – to je za mene pravi horor!

goran aleksić

Goran Aleksić, zastupnik SNAGA-e reagirao je na vijest o mogućnosti da guvernera HNB-a Borisa Vujčića, kako pišu mediji, već u ljeto zamijene Martina Dalić ili Božo Prka.

Aleksić kaže da je to za njega osobno horor, a na Facebooku pojašnjava:

DALIĆ I PRKA NAVODNO KANDIDARAJU ZA GUVERNERA HNB-A – GORE NE MOŽE!

Bivši predsjednik Uprave PBZ-a direktni je krivac za nezakonite ugovorne odredbe o promjeni kamatne stope koje je PBZ ugovarao sa svojim dužnicima sve do početka 2013. godine, i time je kao odgovorna osoba oštetio hrvatske dužnike koji su s PBZ-om ugovarali kredite za više od milijardu kuna. Isto tako je direktni krivac za nezakonito vanugovorno definiranje parametara za promjenu kamatne stope, zbog čega se protiv njega vodi više prekršajnih postupaka na prekršajnim sudovima.

Martina Dalić je 2011. odbacila prijedloge Udruge Franak za rješenje problema CHF, i problema s kamatama te je time posredno kriva za nezakonito kamatarenje hrvatskih građana kojim su banke oštetile hrvatske dužnike samo na kamatama za ukupno najmanje 10 milijardi kuna. Ona je isto tako odbacila i predložene izmjene Zakona o zaštiti potrošača, na temelju kojih bi oštećenici mogli vansudski dobiti preplaćene kamate pozivajući se na presudu u slučaju franak. I još nekoliko neoprostivih grijeha ima ona na leđima, sve vezano za zaštitu potrošača.

Uistinu, gori kandidati za guvernera HNB-a od toga dvojca ne postoje. Ti ljudi rade za banke, oni su produljene ruke bankarskoga sektora, dakle privatnoga sektora, i sada bismo te privatne interese trebali umrežiti kroz HNB.

Za mene osobno to je horor!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1755460771211706&set=a.116658538425279.25497.100002434001364&type=3&theater” bottom=”30″]

Komentiraj