AKTIVISTI SLAVE: Krenulo rušenje bespravno izgrađenih objekata u uvali Vruja

U uvali Vruja kod Makarske konačno se krenulo u rušenje bespravno izgrađenih objekata koji predstavljaju samo mali dio nezakonite gradnje po Hrvatskoj.

Izvor: Media servis

U Vruji je najavljeno rušenje ukupno sedam objekata koje je izgradio poduzetnik Stipe Latković. Krenulo se s armirano-betonskim zidovima, cestama, betonskom obalom, kao i betonskim jaccuzijem.

Oduševljenje aktivista koji se godinama bore za rušenje bespravne gradnje bilo je očekivano. Otvorili su šampanjac i zasvirali…

Aktivistkinje Andrea Topić:

“Hvala vam svima što ste sve ove godine podržavali našu borbu. Vi svi, građani i mediji jedan ste veliki dio i bez vas ovo ne bi bilo moguće. Uspjeli smo dokazati da je moguće upornošću i kreativnošću i kroz zabavu ukazati na jedan ogroman problem i riješiti ga”.

”To je zamišljeno kao izletište za sve ljude koji mogu doći staviti dinju da se hladi u te izvore, slobodno zaroštiljati pa se onda i odmoriti. Nama je u cilju da se to vrati ljudima, da se vrati u prvobitna namjena. Sve ono što je prekrasno, jer zapravo su kućice prekrasne, to će ostati. To bi bilo šteta to je kulturno-umjetnički spomenik. Ide sve ovo nakaradno što je za masovni turizam”, rekla je Bruna Fistanić:

Vrijednost radova koji će biti izvedeni na trošak investitora je 254.283,73 EURA + PDV (1.915.900,76 HRK)”, priopćili su iz DIRH-a.