AKO NISTE ZNALI: Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene – kaže Šuica

Podijelite članak

HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica, koja je druga na HDZ-ovoj listi za europske izbore, gostovala je na N1 televiziji, a među ostalim je odgovorila i na pitanje pomlađivanja i nositelja liste Karla Resslera.

“Često se znamo zaklinjati u mlade, govoriti ‘na mladima svijet ostaje’, a onda to ne provodemo u djelo. Ovog puta HDZ je jasan – mladi stručni čovjek pred doktoratom je nositelj liste… On je vrlo kvalitetan i stručan čovjek. Šest je godina bio uz aktualnog premijera, tada zastupnika u Europskom parlamentu, nešto u Bruxellesu, nešto u Zagrebu. Znači, ima maksimalno znanje. Pomagat ćemo se. Mislim da je došlo vrijeme da se promijeni generacija”, rekla je Šuica za N1.

A na pitanje o desnim strankama i o njihovu pohodu na EU parlament, Šuica je rekla:

“Ako govorite o Neovisnima za Hrvatsku, ne znam koja će biti opcija. Ako će to biti ona krajnje desna, ENF, ne znam što to može značiti za Hrvatsku. Takozvani Suverenisti su već u ECR-u, odnosno njihova predstavnica Ruža Tomašić. Mi smo u EPP-u – to su naše vrijednosti, demokršćanstvo i narodnjaštvo. Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene danas niti mojih kolega na listi. Svi smo mi Hrvati i kršćani. Vjerujem da su na našoj listi svi kršćani, katolici.”

Komentiraj