AKCIJA ŽIVOG ZIDA: Na vrata HDZ-a prikovali Zakon o elektroničkom glasovanju

Živi zid je održao konferenciju za medije ispred središnjice HDZ-a kako bi im uručili gotov Prijedlog zakona o elektroničkom glasovanju.

Ivan Vilibor Sinčić izjavio je da je HDZ odabrao kao odgovor na koronu politiku apsolutnih restrikcija i ta politika je poražena. Nisu uspjeli provesti svoju vlastitu politiku. To se pokazalo lažima oko samoizolacije prije nekoliko tjedana, jučerašnjim događajima u Zadru te najavama kako će možda doći do odgađanja izbora.

Ako nisu u stanju riješiti problem, a nisu u stanju mi ćemo im danas ostaviti ovdje rješenje na njihova vrata. Prijedlog zakona kojeg je napisao Živi zid, dao ga u proceduru u Hrvatskom saboru koji omogućava da građani iznesu svoje mišljenje na izborima i u vrijeme najvećih kriza.

Ako smo imali elektroničke prijave, e građani, e propusnice zašto se ne može elektronički glasovati. Zašto? Zato jer njima takav birački rezultat ne bi išlo u korist i njih tako nešto ne zanima. Odgoda izbora bi bila samo jedna politička manipulacija – zaključio je Sinčić.

Tihomir Lukanić, nositelj 6. izborne jedinice izjavio je da donose poruku licemjernom HDZ-u koji promovira vrijednosti očuvanja obitelji dok je u isto vrijeme raselio stotine tisuća obitelji iz Hrvatske i stotine obitelji uništio izbacivanjem iz jedinog doma. Donosimo poruku nesposobnom HDZ-u koji nije u stanju organizirati elektroničko glasovanje jer postoji mogućnost pojačanih epidemioloških mjera.

Bankarski sustav u cijelom svijetu radi u gotovo savršenom elektroničkom okruženju te nema ni jednog razloga da ne bismo mogli imati učinkovit sustav elektroničkog glasovanja – dodao je Lukanić.

Na kraju je Lukanić zakovao taj prijedlog Živog zida na ulazna vrata u HDZ.

Komentiraj