AKCIJA U KORENICI: Predano 325 komada streljiva i 24 kg eksploziva

Ove subote na Trgu Svetog Jurja u Korenici policijski službenici Postaje granične policije Korenica i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske proveli su aktivnost u sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

Izvor: Media servis

Građani su na info punktu mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva.

Tri su osobe policijskim službenicima izrazile želju za dragovoljnom predajom minsko-eksplozivnih sredstava, te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske ukupno izuzeo i pohranio u skladište do uništenja 325 komada raznog streljiva, 24,2 kg raznog eksploziva i dva spremnika za automatsku pušku.

Policija upozorava kako oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja se namjeravaju predati građani ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Komentiraj