AKCIJA POLICIJE U ZAGREBU: Uhitili više navijača Dinama povezanih s neredima u Ateni

Velika akcija policije u Zagrebu. Uhićena su devetorica navijača Dinama koje se povezuje s neredima u Ateni u kojima je život izgubio navijač AEK-a.

Izvor: Media servis

Uhićeni su Europskim uhidbenim nalogom koje je zatražilo grčko pravosuđe za deset navijača.

Hrvatska policija je još tijekom jučerašnjeg dana uhitila petoricu te su predani pritvorskom nadzorniku u Oranicama, javlja Jutarnji list.

Za jednom osobom policija još traga. Grčka ujedno traži njihovo izručenje.

Službenog očitovanja o ovoj akciji još uvijek nema.

Ministarstvo pravosuđa oglasila se vezano uz uhićenja BBB-a u Zagrebu, a koje se povezuje s navijačkim neredima u Ateni. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Nadležne službe Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova obavijestile su Ministarstvo pravosuđa i uprave o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti. Obavijest je Ministarstvu pravosuđa i uprave dostavljena na znanje.

Hrvatska policija, sukladno proceduri, o tome je obavijestila Državno odvjetništvo Republike Hrvatske radi eventualnog postupanja mjera i radnji iz nadležnosti DORH-a.

Prema zaprimljenoj obavijesti nalozi su povezani s navijačkim neredima iz kolovoza o čemu nadležna grčka tijela, prema dostupnim informacijama, još uvijek provode istragu.

U postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

Eventualnu odluku o postupanju sukladno izdanoj obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela.

Nadležna tijela nastavit će surađivati s grčkim tijelima, a Vlada Republike Hrvatske će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava”.