AKCIJA POLICIJE: Sedmorica mladića uhićeni zbog sumnje u podmetanje požara

Podijelite članak

policija hr

U policijsku postaju Knin u ponedjeljak je privedeno više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na području Šibensko-kninske županije.

Kako piše ŠibenikIN uhićene osobe policiji je prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka. Radi se o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku.

Od njih su četvorica iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani su Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Na putu, kada se vraćala kući, vidjela te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj zaposlenica Nacionalnog parka Krka.

Kako su joj bili sumnjivi javila je to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je vjerojatno riječ o skupini lokalnih mladića.

U selu je stupio s njima u kontakt i oni su mu priznali kako je vatru zapalio jedan 17-godišnjak, a kada se vatra otela kontroli svi su pobjegli.

Nadzornik parka sve je potom dojavio policiji. Punoljetan je jedino brat onog koji je potpalio vatru. Navodno su od ranije poznati policiji i Centru za socijalnu skrb.

Ministar Davor Božinović rekao je pak za medije kako je zbog izazivanja požara kod Kistanja uhićeno sedam osoba, znači jedna osoba više nego se ranije pisalo.

Rekao je i da se ne može isključiti podmetanja požara.

 

 

Komentiraj