AKCIJA POLICIJE: Muškarac (38) pao u zamku s raznim vrstama droga

Policijski službenici Pu splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela.

U priopćenju se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38–godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđena osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja jučer je obavljena pretraga iznajmljenog prostora u stambenom podrumu zgrade u Splitu kojeg koristi osumnjičenik gdje je pronađeno 502g kokaina, 643,4g heroina, 1000 tableta ecstasya težine 405g, 1680g amfetamina speeda, dva pištolja s tri spremnika, jedan prigušivač za pištolj, 41 komad streljiva kal. 7,65, tri digitalne vage te pribor i oprema za pakiranje droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju sinoć je 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ predan pritvorskom nadzorniku.

Zbog prekršaja iz čl.11. st.4. i čl. 30. st.3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu.