AKCIJA POLICIJE I USKOK-a: Na meti visokorangirana osoba u Ministarstvu financija

Nova akcija policije i USKOK-a. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija je po zahtjevu USKOK-a, uz odgovarajuće sudske naloge, pokucala na vrata najmanje dvije osobe na zagrebačkom području zbog sumnje u davanje i primanje mita.

Navodno istražitelji sumnjaju da je šef jedne službe u Središnjem uredu Porezne uprave za odgovarajući novčani iznos pristao pogodovati jednoj osobi, osumnjičenoj za davanje mita, u poreznom postupku.

Večernji list neslužbeno doznaje da je akcijom obuhvaćeno više osoba te da je visokorangirana osoba osumjičena za primanje mita pomoćnik ravnatelja Porezne uprave.

Sumnja se da je uzeo 2500 eura mita kako bi ubrzo dovršenje nekog postupka. U tijeku je pretraga poslovnih i privatnih prostora osumnjičenika.

U antikorupcijskoj akciji Uskoka i policije uhićen je, prema neslužbenim informacijama, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava.

Oglasio se USKOK

U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PU bjelovarsko-bilogorska u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje se provode u odnosu na osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje i službenik Središnjeg ureda Porezne uprave.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Oglasila se i policija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, objavila je policija.