AKCIJA LAŽNE BANKARICE: Žena (76) iz Zagreba ostala bez 270.000 kuna

Zagrebačka policija sumnjiči dvije žene da su za više od 270 tisuća kuna prevarile 76-godišnjakinju koju su nagovorile da podigne novac u banci i preda im ga, uvjerivši je u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći prebaciti ga u drugu banku.

U priopćenju PU zagrebačke kažu:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 31 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 76-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem kroz zajednički rad policijskih službenika Općeg kriminaliteta i policajaca s Trešnjevke potvrđenja je sumnja  da je osumnjičena 31-godišnjakinja, 16. prosinca oko 12.30 sati, prema prethodnom dogovoru s 39-godišnjakinjom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, putem mobitela nazvala oštećenu na njezin kućni telefon kojom prilikom joj se lažno predstavila kao zaposlenica banke te izjavila da novac koji ima u banci će propasti te da bi joj bilo najbolje podići ga i prebaciti u drugu banku.

Uporno, u još nekoliko navrata prvoosumnjičena je nazvala oštećenu i nagovarala ju da podigne novac, da će te joj pomoći prebaciti ga u drugu banku, na što je ona u konačnici i pristala. Potom je oštećena otišla u banku na području Centra, gdje je podigla iznosu od 36.270 eura, nakon čega se vratila na adresu stanovanja na području Trešnjevke. Po uputi koju je dobila od osumnjičene, nakon što je povjerovala u njenu lažnu priču, u blizini mjesta stanovanja zaista joj je i predala sav novac, dok ju je za to vrijeme 39-godišnjakinja čekala u vozilu kojim su se potom udaljile odnoseći otuđeni novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 272.025 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!