AKCIJA JET SKI 2021″: Utvrđeno 145 prekršaja i naplaćeno više od 307 tisuća kn kazni

U jučerašnjoj akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru “Jet ski 2021“  utvrđeno je 145 prekršaja  te je izrečeno 307.534,00 kn kazni.

Akcija je imala za cilj upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača.

Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31. ​Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

Više u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

“Akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru “Jet ski 2021“ održala se jučer od 11.00 do 18.00 sati na području svih osam lučkih kapetanija.

Cilj ove akcije je bila provjera spremnosti i učinkovitosti postupanja djelatnika sigurnosti plovidbe, a vezano uz nadzor sigurnosti plovidbe kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu te smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone kada u teritorijalnom moru i u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske boravi veliki broj turista i plovi veliki broj domaćih i stranih plovila.

U ovoj akciji sudjelovala su sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru, a akcija je posebnu pažnju posvetila kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet ski-a, kao i korištenja tih plovila vezano uz provjeru tehničke ispravnosti plovila, provjere načina primopredaje plovila uključujući i provjeru osposobljenosti za upravljanje plovilima osoba kojima se plovila daju na korištenje. Osim toga, djelatnici lučkih kapetanija kontrolirali su plovidbu i glisiranje na udaljenosti manjoj od propisane posebno u područjima intenzivne plovidbe.

Obzirom da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja prometnih nesreća s jet ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača. Pri tome naglašavamo kako je bila riječ o izvanrednoj koordiniranoj akciji na području svih lučkih kapetanija a učestale kontrole će se nastaviti odvijati do kraja turističke sezone.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!