AKCIJA “DORINA”: Osumnjičeni privedeni u USKOK u Rijeci

Skupina osumnjičenih za pogodovanja i zlouporabe u području prostornog planiranja, bespravne gradnje i legalizacije na području južne Istre, jučer je ispitana u riječkom Odsjeku USKOK-a.

Izvor: Media servis

Jučer je na području južne Istre provedena akcija kojom su USKOK i policija na više lokacija diljem Puljštine obuhvatili je 26 osoba od kojih je petnaestero uhićeno, a tereti ih se za pogodovanja i zloporabe u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Prvoosumnjičena je bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju, a drugoosumnjičeni bivši pročelnik za urbanizam Grada Vodnjana.

Među ispitanima u USKOK-u su, kako su potvrdili njihovi odvjetnici, bivši čelnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, bivši pročelnik za prostorno planiranje Istarske županije, geodet, arhitekt te više vlasnika nekretnina, među kojima, navodno, ima hrvatskih, slovenskih i srbijanskih državljana. Nije poznato hoće li se ispitivanja nastaviti i je li za koga zatražen istražni zatvor.

USKOK je jučer potvrdio uhićenja i pretrage u Istarskoj županiji na više osoba osumnjičenih za povredu službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika iz USKOK-a su najavili odluku o daljnjim potezima u tom predmetu.