AHMETOVIĆ TVRDI: Objave Richtera pokazuju da ne poštuje sve ljude u ovom gradu, a time i djecu

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović gostovala je na N1 televiziji, gdje je među ostalim rekla da smatra da je komunikacija Možemo i SDP-a kako treba, no očekuje preispitivanje odluke Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak koja je za novog ravnatelja izabrala Darka Richtera.

“Provedba programskih aktivnosti i smjernica na kojima je inzistirao SDP, to su bili uvjeti za partnersto u Zagrebu. Ovo s posljednjim imenovanjima ne veseli SDP, nismo konzultirani i ne možemo to podržati. Očekujemo da se ta odluka preispita jer se osoba na čelu bolnice Srebrnjak ne može smatrati objektivnom da ne diskriminira pacijenta. Razgovori s gradonačelnikom su otvoreni, nadam se da će se situacija riješiti”, kazala je Ahmetović za N1 i dodala:

“Očekujemo da se odluka preispita. Jasno je naznačeno kako se imenuju osobe, no inzistirat ćemo prije svega da se poštuju građani, a to su i djeca. Zadnje objave Richtera na Facebooku pokazuju da ne poštuje sve ljude u ovom gradu, a time i djecu. Inzistiramo da se drži stručnih smjernica svog djelovanja na poziciju na koju je izabran, inače za njega ne bi smjelo biti mjesta na toj poziciji.”

Na pitanje može li jedno takvo imenovanje izazvati pucanje suradnje s Možemo, rekla je:

“Ne vjerujem da će do toga doći, mislim da se u partnerskom odnosu dijalogom mogu riješiti nesporazumi. Važno je da Richter ne koristi tu poziciju za političko djelovanje, što je već počeo na Facebook profilu, važno je da to oni vide i u početku zaustave. Ako to ne mogu, ako se Richter tome opire i želi politički djelovati, onda ova dužnost nije za njega.”

Podsjećamo, Darko Eichter je na Facebooku žestoko napao Peđu Grbinam Renata Peteka i Ivana Račana.