AHMETOVIĆ PORUČILA SANADERU: Ante, pazi koga biraš, sigurno ćeš pogriješiti!

Neki je dan premijer Andrej Plenković izrekao tvrdnju kako neki rade na demontaži države, na što mu je odgovorila SDP-ova Mirela Ahmetović, a potom je na sve reagirao HDZ-ov stranački tajnik Ante Sanader, koji ju je među ostalim nazvao Grbinovom trbuhozborkom.

Ahmetović mu nije ostala dužna, a ovo je njezina objava na Facebooku:

[ANTE, PAZI KOGA BIRAŠ, SIGURNO ĆEŠ POGRIJEŠITI ]

Hvala Anti Sanaderu što intenzivno radi na mojoj popularnosti. Nakon svakog njegovog bijednog istupa, poraste mi pregled osobne stranice.

Neću se spuštati na njegov nivo, radi se o osvjedočenom i nepopravljivom primitivcu. Očito su mu “komesari” još uvijek u glavi budući da po dobrom starom komesarskom običaju kadrovira po cijeloj županiji u kojoj je kolosalno izgubio sve što je mogao (županiju je zadržao političkom trgovinom kopirajući svog Voljenog vođu) i polagano, ali sigurno politički onemoćao.

O LNG-u Sanader ima doista veliko znanje, to se vidi iz njegovog pamfleta kad priča o “sigurnoj dobavi plina”. Sigurnoj za koga? Možda za Mađare. Za Hrvatsku sigurno ne. Osim toga, Sanader bi morao znati za onu “obećanje, ludom radovanje”. Na toj narodnoj mudrosti on i njegovi iz kriminalne organizacije su “diplomirali”, lakoćom kako opet on i njegovi doktoriraju na ekonomiji u Osijeku. Sanaderov uzor Plenković i glavni “komesar” za gospodarstvo Ćorić, naciji su pred izbore obećavali jeftiniji plin zbog LNG-a. Koliko je plin “pojeftinio”, imamo prilike vidjeti svakoga dana. Ali Sanadera to ne brine, slično kao i HDZ-ovog vic ministra vanjskih poslova koji nam svima poručuje kako je njemu i njegovoj djeci u Hrvatskoj dobro. Njima jest. I Sanaderu isto. Ne nalazi se baš svakodnevno u supruginom gepeku više desetaka tisuća eura. Sasvim dovoljno za lijep život u HDZ-ovoj Hrvatskoj.

Dat ću političkom tajniku HDZ-a jedan dobronamjeran, kolegijalan savjet: ako želi biti politički tajnik ozbiljne stranke, onda treba reagirati odmah, a ne nakon dva dana od moga priopćenja. I ne treba toliko braniti Plenkovića.

Naime, u HDZ-u se događaju čudne situacije u kojima istaknuti župan Anušić, pretendent na Plenkovićev tron, kritizira vodstvo. To je alarm za uzbunu. Sanader bi se mogao naći na tankom ledu ako pogriješi izabrati pobjednika. Na njegovom mjestu ne bih se bezuvjetno kladila na Plenkovića u vremenu koje je pred nama.

Podsjećamo kako je Ante Sanader napao Ahmetović, a ovo je njegova objava:

TKO O ČEMU, GRBINOVA KOMESARKA O… Kako bi osporila tvrdnju Predsjedsjednika HDZ-a o demontaži države javila se Grbinova trbuhozorka, a tko drugi nego Mirela Ahmetović. Ista ona koja je rukama i nogama kopala kako bi zaustavila gradnju LNG terminala, američko-europskog projekta od strateško interesa za Republiku Hrvatsku. I pred bagere je, partijska komesarka prijetila da će leći! Sve kako bi zaustavila gradnju. Bjesomučnom hajkom na LNG, lažno je tvrdila kako “nikom nije potreban”, te kako“neće biti nikakvog interesa”.

Upravo, sve suprotno, zahvaljujući Vladi HDZ-a. Kapaciteti u Omišlju već sada su 100% popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta.
Što je posebno važno u trenutku kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata. Osjeti se ona i u nas, ali za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u.
No, da je bilo po Ahmetovićki i ostatku ostataka SDP-a proveli bi se u ovom slučaju, kao i u vrijeme kada su prije šest godina obnašali vlast u Hrvatskoj.

Tada smo bili medju deset najgorih ekonomija svijeta. BDP je padao 12 kvartala zaredom (3 godine). Kreditni rejting srušen je dva puta do razine tzv. „smeća“. Ahmetovićkina stranka koja je tada „preobrazila“ Hrvatsku smanjila je radnička prava, a čiteljima plaće. Ukinuli su im božićnice i regres. Predstečajnim nagodbama, uništili su na desetke tisuća radnih mjesta. Na društvenim mrežama su se pojavile grupe koje su pozivali mlade da napuste Hrvatsku. I takvi bi ponovno preuzeli odgovornost za Hrvatsku?