AHMETOVIĆ O ZEKANOVIĆU: Bit će simpatično gledati kako s Pupovcem slavi Dan Republike Srpske

“Ništa nije učinjeno po pitanju obnove i Andrej Plenković brani još jednog u nizu svojih sjajnih ministra, Horvata, bez da sagleda argumente koji su više nego bjelodani”, rekla je gostujući na N1 televiziji Mirela Ahmetović, saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a.

Na pitanje što očekuje od saborske rasprave o povjerenju ministru graditeljstva Darku Horvatu, Ahmetović za N1 kaže:

“Stvari su jasne, HDZ-ova većina u Saboru je vrlo čvrsta. Što je veća mogućnost dolaska do javnih sredstava to je ćvršća i saborska većina. HDZ će sigurno osigurati da opoziv Horvata na prođe. Oporba ne kupuje glasove, Unatoč tome što je vrlo poznat ishod glasanja o opozivu ministra Horvata, mi smo pozvani i dužni ispitati sve okolnosti zbog kojih Vlada ne mari za građane Banovine i Zagreba. To je naš posao, za to smo plaćeni.”

“Ne postoji nijedna jedina započeta gradnja po pitanju obnove osim ove na koju je slučajno naišla vaša novinarka, a i ona je upitna po pitanju svih procedura koje je sama Vlada propisala”, govori politička tajnica SDP-a.

Što se tiče mogućeg ulaska donedavnog zastupnika Suverenista Hrvoja Zekanovića u vladajuću većinu, Ahmetović kaže: “Bit će simpatično gledati kako Zekanović sljedeće godine zajedno s Pupovcem slavi Dan RS-a.”