AHMETOVIĆ O RADIKALIZMU: Podržavao ga je Plenković kada je na liste stavljao Hasanbegovića, Esih, Culeja…

“Dakle, morao je pobjeći u Bruxelles kako bi nakon tri dana čak otvorio mogućnost da je napad na Markovu trgu bio usmjeren baš na njega, a hvali se s druge strane da su ga birali hrvatski građani”, komentirala je jučerašnje poruke premijera Andreja Plenkovića iz Bruxellesa, zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović.

“Zašto se boji hrvatskih građana? Zašto to ne kaže ovdje u Hrvatskoj”, pita se Ahmetović u razgovoru za N1 televiziju. A što se tiče gnijezda mržnje, premijer Plenković ne može se otkloniti od gnijezda mržnje u kojem je i on sam sudjelovao, kazala je Ahmeotivć. 

“Pa sjetimo se 2016. godina i radikalizma koji je podržavao. Upravo stavljajući na listu ljude poput gospodina Hasanbegovića, poput gospodina Steve Culeja, poput gospođe Brune Esih, poput samog Ivana Penave”, dodaje. 

Osvrnula se i na podjele i radikalizam. “Ako uspoređujemo podjele i radikalizam. Govoreći o razbijanju ćirlićnih ploča u Vukovaru, govoreći o polarizaciji društvu gdje HDZ štiti one bogate, a ne one siromašne, govoreći o tome kada HDZ štiti korupciju odbijajući osnivati istražno povjerenstvo – mislim da ima jako puno pitanja koja dijele ovu naciju”, kazala je Ahmetović. 

“Slušali smo i gospodina Tomu Medveda koji je ovih dana poslao glavni glasnogovornik Andreja Plenkovića i cijele Vlade koji je i sam sudjelovao u vrstama radikalizma u šatorima s plinskim bocama, itd.”, dodaje. 

Komentirala je i najavljenu dvotjednu stanku u Saboru. “Ne znam gdje je dogovorena ta stanka. Mene je sram ukoliko budem morala prisilno otići na stanku i ne odrađivati svoj posao, a istovremeno u nedjelju ističe rok moratorija na ovrhe gdje će brojni građani ostati gladni i možda bez krova nad glavom, gdje će brojna djeca ostati gladna, a mi eto saborski zastupnici s velikim plaćama idemo na stanku. Kako ih nije sram”, ističe. 

Komentiraj