AHMETOVIĆ O NOVIM MINISTRIMA: Čak i Ćorić za Filipovića izgleda kao dobitnik Nobelove nagrade

“Ako je točno da će ga zamijeniti Davor Filipović, doći ću u vrlo neugodnu poziciju i morati zamoliti premijera ‘ostavite nam Ćorića’. Čak i Ćorić, pored ovog kandidata, izgleda kao dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju”, rekla je SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović, gostujući na N1 televioziji.

“On će i sam otići u jedno subotnje ili nedjeljno jutro. Najbolje bi bilo kad bi ga netko drugi zamijenio ili kad bi cijela Vlada otišla”, rekla je Ahmetović za N1.

Na pitanje znači li to da je čak i sadašnji ministar bolji od Filipovića, Ahmetović kaže: “Ako govorimo o kompetencijama u pogledu ekonomije, sigurno. Ako govorimo o šteti koju je nanio rukovodeći energentskim sektorom, onda govorimo o najvećem štetočini otkad je RH samostalna zemlja. Očekujem njegov odlazak, ne na ovakav način, da ga zamijeni još lošiji. Očekujem da snosi sankcije za sve ono što je napravio na štetu hrvatskih građana. Mislim na to da odgovara za sva nedjela za koja ga se tereti. Vidite da iz mjeseca u mjesec isplivava nova afera iz sektora koji vodi Tomislav Ćorić.”

Ahmetović je nabrojala i afere koje se vežu za aktualnog ministra, a istaknula je slučaj LNG broda za koji kaže kako je nezakonit. Ona kaže i kako joj je drago “da je i Andrej Plenković shvatio da smo bili u pravu kad smo zagovarali izgradnju kopnenog terminala, a ne plutajućeg”.

Opasno je kaže kada se izvrću teze i nju se proglašava zagovornikom ruskog plina, a, kako kaže, tražila je veći kapacitet neruskog plina. “Širenje propagande od strane HDZ-a i možebitno huškanje na one koje proglašavaju ruskim zagovornikom pa i mene… Postavljam pitanje HDZ-u: Hoće li se smatrati odgovornim ako ja doživim neki verbalni ili, ne daj Bože, fizički napad? Ja se ne bojim nikoga, najmanje HDZ-ovih kriminalaca, ali neka se zapitaju na koji način iznose informacije u javnost”, kaže Ahmetović dodajući da je HDZ-ova propaganda u rangu “putinovske, miloševićevske”.