AFERA ŽIČARA: Grad Zagreb objavio analizu nadzora radova na Sljemenskoj žičari

Iz Grada Zagreba su priopćili da je videozapis objavljen na YouTubeu navodnog Dragutina Sailija lažan, a koji se tiče radova na Sljemenskoj žičari.

Tvrde da je riječ o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini.

”Podsjećamo da je Grad Zagreb 23. 10. 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste. Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. 10. 2020.

Sažetak iste analize objavljujemo sada, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata.

Napominje se da ovaj sažetak, odnosno analiza, do sada nije bila objavljivana jer je nakana Grada bila prvo poduzeti opsežne detaljne pravne radnje prema odgovornima, pa predmetni sažetak tek onda objaviti. Međutim, s obzirom na lažne informacije koje posljednjih dana kolaju javnošću, takvo objavljivanje sažetka analize se više ne može odgađati te se isto ovim putem objavljuje”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *