AFERA VJEROUČITELJA: Ministrica Divjak o čovjeku koji bi streljao Mesića i Pusić

blaženka divjak, ministrica

Nakon što je Index objavio audio snimku na kojoj se čuje kako vjeroučitelj Krešimir Bagarić iz zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec djeci u govoru mržnje govori i da se trebalo streljati bivšeg predsjednika Mesića i bivšu ino ministricu Pusić, preko Facebooka je poruku poslala resorna ministrica Blaženka Divjak.

“Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi!

Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere kako bi se što prije utvrdile sve činjenice.

O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije”, napisala je ministrica.

Priopćenjem se oglasila i zagrebačka Nadbiskupija:

‘Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka.

Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima’, objavili su iz Nadbiskupije.

Podsjetimo, vjeroučitelja je na satu snimio jedan učenik osmog razreda dok je govorio o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac i slične gadosti.

Govor mržnje vjeroučitelja Bagarića možete čuti OVDJE.

PISALI SMO:

RAVNATELJICA KLINGER: Vjeroučitelju Bagariću izvanredni otkaz, a i DORH će pokrenuti postupak – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ministricaBlazenkaDivjak/posts/927934370690519″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!