AFERA ŠTANDOVI: USKOK se žalio na oslobađajuću presudu Milanu Bandiću

Podijelite članak

milan bandić, a

USKOK se žalio na oslobađajuću presudu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u aferi štandovi.

Podsjećamo, Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac nepravomoćno su oslobođeni optužbi za pogodovanje udruzi “U ime obitelji” u ‘aferi štandovi’.

Na stranicama USKOK-a može se pročitati:

USKOK je podnio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su okrivljenici M. B, I. L. i Z. P. oslobođeni od optužbe za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti. ( 6. 12. 2018.)

Žalba je podnesena zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka (članak 468. stavak 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku) budući da su razlozi navedeni u pobijanoj presudi nejasni, odnosno u znatnoj mjeri proturječni te zbog toga što o odlučnim činjenicama postoji znatna proturječnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržaju izvedenih dokaza, od stvarnog sadržaja tih dokaza.

Nadalje, žalba je podnesena i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja ( članak 467. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) s obzirom da je izveden pogrešan zaključak o nepostojanju dokaza da bi navedeni okrivljenici počinili terećena im kaznena djela.

USKOK je Vrhovnom sudu Republike Hrvatske predložio da uvaži žalbu, preinači pobijanu presudu te da okrivljenike proglasi krivima za počinjena kaznena djela i osudi po zakonu, odnosno da pobijanu presudu ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

PISALI SMO:

AFERA ŠTANDOVI: Gradonačelnik Milan Bandić i suoptuženici oslobođeni – čitajte OVDJE.

Komentiraj