AFERA ŠTANDOVI: Ni Bandić a ni Lovrić nisu željeli odgovarati na pitanja

Podijelite članak

milan bandić, ivica lovrić, facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije želio iznositi svoju obranu na suđenju za pogodovanje udruzi U ime obitelji u “aferi štandovi”, ističući da ostaje pri svemu što je rekao u svojoj obrani tijekom istrage.

Izvor: Media servis

Rekao je i da ne želi odgovarati na pitanja. Njegov suoptuženik, gradski pročelnik Ivica Lovrić također nije želio odgovarati na pitanja, a u svojoj obrani je rekao da se ne osjećam krivim i da nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.

S obzirom na to da je gradonačelnik donio odluku o pokroviteljstvu inicijative za izmjenu izbornog zakonodavstva, Lovrić smatra logičnim što se uključio, kako bi organizacija bila kvalitetna, a eventualni troškovi što manji. Poručio je i da je inicijativu podržavao i kao građanin i kao političar, budući da je podržavao izmjene izbornog sustava.

Ni trećeoptužena direktorica gradskih tržnica Zdenka Palac nije iznosila obranu ni odgovarala na pitanja. Također, USKOK je danas promijenio optužnicu, po kojoj se Lovrića, umjesto za zlouporabu položaja i ovlasti, tereti za pomaganje u pogodovanju. Završni govori očekuju se u ponedjeljak.

Komentiraj