AFERA SMS: Varga tvrdi da su njegove usluge, osim Mamića, koristili i Brkić i Karamarko

karamarko, brkić

Bivši MUP-ov informatičar, Franjo Varga, pritvoren zbog izrade lažnih sms-ova u slučaju Mamić, u svojem iskazu USKOK-u rekao je da su njegove usluge koristili i ljudi u samom vrhu HDZ-a.

Izvor: Media servis

Kako prenosi Večernji list, riječ je o Milijanu Brkiću, Plenkovićevu zamjeniku u HDZ-u te bivšem predsjedniku stranke, Tomislavu Karamarku. Istražitelji USKOK-a ustanovili su ozbiljne indicije da su njih dvojica Vargine usluge naručivali da bi ojačali političke pozicije.

Karamarko je Vargine usluge, prema pisanju Večernjeg lista i tjednika Nacional, koristio u kontekstu afere Apis, kada je tvrdio da je HDZ u izbornoj noći pokraden za 5-6 saborskih mandata.

Kontaktirali smo Karamarka, koji se, kako nam je rekao, ‘‘distancira od svih navoda‘‘. Ali, kako neslužbeno doznajemo, bivši predsjednik HDZ-a priprema sudsku tužbu.

Milijan Brkić se na pozive zasada ne javlja. Slučaj je komentirao za Večernji list, rekavši da ‘‘mu pakiraju‘‘.

Podsjetio je da je Varga u lažnim SMS-ovima, između premijera Plenkovića i bivše potpredsjednik Vlade Martine Dalić, a koje je Ivica Todorić plasirao u javnost, spominjao i njega. Večernjaku je potvrdio da poznaje Vargu iz MUP-a, ali da njegove usluge nije koristio.

Komentiraj