AFERA SMS: Curiću i Vargi meta bio i ministar Božinović

Podijelite članak

Još uvijek izlaze novi krakovi afere SMS. Prema pisanju tjednika Nacional, kum Milijana Brkića Blaž Curić naredio je Franji Vargi da nadzire elektronsku poštui ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Izvor: Media servis

Navodno je Curić od Franje Varge to zatražio u ožujku 2018., a iz Nacionala tvrde da su imali uvid u elektronske zapise koji to dokazuju.

Podsjetimo, Varga je ranije tražio sastanak u DORH-u kako bi otkrio tko mu je dao lažne SMS-ove. Evo što je jučer o tome rekao glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić:

“Naravno da će kolege iz nadležnog državnog odvjetništva vidjeti o čemu je riječ i što je to što bi Varga htio podijeliti s DORH-om. Mislim da je bio ispitivan četiri ili pet puta”.

No jučer se Varga pojavio na sudu bez odvjetnika i nije dao iskaz. Po izlasku je novinarima rekao da je samo došao po opremu i da se loše osjeća jer je pao s krova. A Varga je upleten i u priču s braćom Milijanom i Jozom Brkićem oko prisluškivanja četiri žene.

Podsjetimo i da je USKOK krenuo s izvidima u slučaju zakupa prostora Joze Brkića. Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić:

“Izvidi su tajna i ne mogu iznositi detalje, ali mogu reći da postoje sumnje u nezakonitost postupanja službenih osoba, a to je u nadležnosti USKOK-a”, istaknula je, a potom na pitanje je li riječ o službenim osobama Grada Zagreba odgovorila:’ ‘Mislim da je to iz dosada objavljenih javnih podataka to vidljivo”.

Komentiraj