AFERA JANAF: U USKOK-u ispitan Krešimir Petek, koji je vlasnik i hotela Sport u Ivanić Gradu

U prostorijama Uskoka počela su ispitivanja osumnjičenika koji su jučer uhićeni u vezi s podmićivanjem i namještanjem poslova za ivanićgradsku tvrtku Elektrocentar Krešimira Peteka.

Izvor: Media servis

U sklopu velike akcije koja je trajalo godinu dana jučer su provedena uhićenja i pretrage u Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić Gradu i Novoj Gradiški. Osumnjičeno je 13 osoba, među njima i dva, sada već bivša, saborska zastupnika – HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Uhićen je i predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević. Jutros je ispitan prvoosumnjičeni Petek. Njegov odvjetnik Veljko Miljević nam je rekao da nije bilo spektakla…

“Bio je vrlo kratak, porekao je djela koja mu se stavljaju na teret, dalje nije odgovarao na bilo čija pitanja jer mu je to upravo zamjenik ravnateljice USKOK-a i rekao da je to njegovo pravo i mogućnost. I bili smo gotovi za 15 minuta. Nikakvih primjedbi na način ispitivanja, nikakvih primjedbi na snimanje nije bilo i gotov posao.”

Dragan Kovačević ispitan je još sinoć. Njegov odvjetnik Ivo Farčić.

“Osporili smo sumnju na počinjenje kaznenog djela i sada čekamo da se sve skupa kompletira i dostavi Županijskom sudu gdje će se pred sucem istrage održati ročište povodom zahtjeva za određivanje istražnog zatvora. Još spis nije stigao, ali on bi zbog rokova morao biti vrlo brzo tamo. Cijelo vrijeme se spekulira o tome da bi u spisu trebali biti gradonačelnik Velike Gorice i Nove Gradiške, ja o tome za sad nemam saznanja, ali tu bi mogao biti razlog zašto do sada nije dostavljen”.

Očekuje se da će danas i ostali biti dovedeni na davanje iskaza, a onda se očekuje i njihov izlazak pred suca istrage, koji će im odrediti istražni zatvor ili obranu sa slobode.

Komentiraj