AFERA JANAF: Ponovno uhićen Dragan Kovačević – evo i zašto

Ponovno je uhićen bivši direktor tvrtke Janaf Dragan Kovačević, a privedeno je i još nekoliko osoba, neslužbeno doznaje RTL.

Izvor: Media servis

Još nije poznato je li u pitanju nastavak istrage u aferi Janaf ili je riječ o novom slučaju i što mu se stavlja na teret.

No Index doznaje da se sumnja da je Kovačević primio dva stana kao mito, jedan u Splitu i jedan u Zagrebu.

Istražitelji sumnjaju da je jednoj tvrtki ugovorio posao, a onda kao nagradu za ugovorene poslove od te tvrtke dobio najmanje dva stana na dvije lokacije.

Podsjetimo, Kovačevića USKOK u aferi Janaf sumnjiči da je primio mito od 1,9 milijuna kuna za namještanje nekoliko poslova tvrtki Elektrocentar Petek u vrijednosti od 40 milijuna kuna.

Uz Kovačevića, sumnjiči se još 12 osoba, među kojima su i vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek Krešo Petek, bivši gradonačelnik Velike Gorice HDZ-ovac Dražen Barišić te bivši gradonačelnik Nove Gradiške SDP-ovac Vinko Grgić i drugi.

U međuvremenu se oglasio USKOK:

“U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija. Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!