AFERA JANAF: Na dan predaje mita u “Klubu” bio i Jakov Kitarović

Policijska pratnja koja je nadzirala čelnika Janafa Dragana Kovačevića u trenucima kad je navodno dobio 1,96 milijuna kuna mita od poduzetnika Kreše Peteka, snimila je dvadesetak poduzetnika koji su 11. studenoga 2019. na Martinje ulazili i izlazili iz “Kluba” u Slovenskoj 9 u Zagrebu, gdje je Kovačević ugošćavao svoje goste.

Uz 20-tak uglavnom poduzetnika snimljen je i Jakov Kitarović, suprug tada aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list. Snimljen je i kooperant Janafa, Tonica Rajh, kao i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Podsjetimo kako je Petek već dva mjeseca bio pod pratnjom policije, a tog dana je snimljen kako ulazi u “Klub” s narančastom vrećicom u kojoj je bilo 1,96 milijuna, a izašao je bez vrećice. Policija je cijeli dan snimala kako bi uhvatili i izlazak Kovačevića, pa su tako snimili mnoge goste, među njima i Jakova Kitarovića.

Tjednik Nacional ide u svemu korak dalje i piše kako je “Jakov Kitarović, suprug tadašnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, osobno svjedočio navodnoj primopredaji mita u iznosu od 1,96 milijuna kuna koje je poduzetnik Krešo Petek, kako tvrde istražitelji Uskoka, odnio predsjedniku Uprave Janafa Draganu Kovačeviću”.

U međuvremenu su u Nacionalu odlučili pojačati naslovnicu, pa je ova u nešto izmijenjenoj verziji.

Komentiraj