AFERA JANAF: Desetorici istražni zatvor na čelu s Kovačevićem i Petekom

Desetorici osumnjičenika u aferi JANAF sinoć je određen jednomjesečni istražni zatvor. USKOK je zatražio da se za 12 od 13 osumnjičenika odredi zatvor, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a jednog osumnjičenika su nakon ispitivanja pustili da se brani sa slobode.

Izvor: Media servis

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Tomislav Kamber novinarima je rekao: ”Sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a i odredio istražni zatvor svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedok, međutim odbio je naš prijedlog za određivanje istražnog zatvora i u odnosu na opasnost od ponavljanja djela. Jednim dijelom smo zadovoljni, drugim dijelom nismo zadovoljni međutim nakon primitka pisanog otpravak rješenja suca istrage, odluči ćemo o žalbi i najvjerojatnije ćemo se žali na taj odbijajući dio”.

Među tom desetorkom su Krešimir Petek i Dragan Kovačević, čelni ljudi tvrtki Elektrocentar Petek i JANAF-a koji se sumnjiče za mito, korupciju i trgovanje utjecajem. Evo što su njihovi odvjetnici Veljko Miljević i Ivo Farčić rekli nakon što je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio istražni zatvor:

”To je jedan veliki napredak, jer u zadnjih 10 godina Ivo i ja smo bili često tu, gdje nisu znali okrivljenici zbog čega ostaju. Sad znamo. Ovo je jedna dobra sudačka odluka što ne znači da ju mi nećemo napadati kad ju vidimo u pisanom obliku”, rekao je Miljević.

”Moj klijent je prvenstveno izmoren jer ovo traje već za njega 48 sati. Inače to je čovjek visokih intelektualnih sposobnosti i on se dobro drži”, rekao je Farčić.

Osumnjičeni su i uhićeni gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov sad već bivši saborski zastupnik Dražen Barišić te gradonačelnik Nove Gradiške i također bivši SDP-ov zastupnik Vinko Grgić, no njih dvojica zbog iskaza u DORH-u jučer nisu stigli pred suca istrage.

Kako se doznaje u jutarnjim satima bi i oni trebali doznati hoće li u istražni zatvor. P

ojavile su se priče i da je još jednom došlo do curenja informacija. Navodno je Dragan Kovačević znao što mu se sprema i pokušavao se riješiti dokaza.

Komentiraj