AFERA DNEVNICE: Nestalo je milijun kuna i ja osjećam veliku sramotu – rekao je Saucha

Nastavljeno je suđenje Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko zbog afere Dnevnice, a Saucha, bivši šef Ureda nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića, dao je iskaz.

“Vrtim film posljednje tri godine, jesam li možda mogao što učiniti i to spriječiti. Ja sam vjerovao ljudima s kojima sam radio, nisam ništa loše napravio, ali osjećam veliku moralnu, profesionalnu i ljudsku odgovornost štonismo uočili. Činjenica je da je nestalo milijun kuna i ja osjećam veliku sramotu, i mislim da bi to trebali osjećati i oni koji su tamo radili i prije i kasnije”, kazao je Saucha, kako prenosi N1.

Tijekom istrage, koja je počela 2017. godine, tri puta je u USKOK-u davao iskaz i prije nego sudu danas detaljno objasni svoj dio priče, u sudnici se prikazuju snimke s ispitivanja.

“Nisam potpisao nijednu spornu dnevnicu, nisam ju naložio i nisam za njih znao dok nisam pročitao u reviziji. Pogreška je što reviziju nisam ranije čitao, mislio sam da je greška kada me novinar nazvao. Ovo izgleda kao moj potpis, ali znam da ja to nisam potpisao”, odgovorio je Saucha na optužbe za lažiranje dnevnica.