AEK-a PRED UTAKMICU S DINAMOM: Evo što kažu o utakmici visokog rizika

Atenski AEK oglasio se priopćenjem uoči ponovljenog gostovanja zagrebačkog Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Ta je utakmica prvotno ocijenjena kao utakmica visokog rizika, u Ateni nije smjelo biti navijača hrvatske momčadi – oni su se ipak pojavili, a posljedice su bile tragične, jedna je osoba ubijena, a više ih je ozlijeđeno.

Prva utakmica premještena je u Zagreb, a AEK je slavio nakon preokreta 2:1.

Priopćenje grčkog kluba prenosimo u cijelosti:

“Prijatelji AEK-a,

U subotu, 19. kolovoza, naša momčad bije veliku natjecateljsku bitku s ciljem da završi ono što je započela u Zagrebu i prođe dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sjećanju na Michalisa koji će sigurno slaviti s nama odozgo.

Zato moramo svim snagama pomoći momčadi i zaštititi je od svake opasnosti.

Sigurnosne mjere za utakmicu i sve što treba učiniti u subotu vrlo su specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji skrenula pozornost izravno Uefi, ali i grčka vlada nakon relevantnih objava u srijedu. U ovom trenutku nema smisla raspravljati o bilo čemu osim o potrebi da se pozabavimo onim što je potrebno da igra teče glatko. Pogotovo nakon prve utakmice u Zagrebu, gdje je sve teklo glatko, gdje je pritisak Uefe na protivnika bio proporcionalan, nemamo prostora za pogreške.

Vrata OPAP Arene otvaraju se tri sata prije početka utakmice, u 18.45 sati. Od tog trenutka više nitko neće moći biti oko stadiona bez ulaznice.

Prostor će biti zatvoren tri sata prije početka, a provodit će se stroge predprovjere u nadležnosti policije. Jednako stroge bit će i kontrole na ulazima u stadion.

Svatko tko nosi ruksak ili torbu neće moći proći predkontrolu i time ući u OPAP Arenu.

Laserski uređaji, generatori dima, baklje i općenito opasni i zapaljivi predmeti strogo su zabranjeni. Naš klub će biti strogo kažnjen za svaki slučaj njihove upotrebe unutar stadiona i nema mjesta za paljenje baklji!

Svaki transparent zabranjenog sadržaja (uvredljivog, političkog i sl.) i općenito nenogometnog sadržaja ne smije se postaviti i rezultirat će kaznom od strane AEK-a, ali će također stvoriti problem u odvijanju utakmice.

Sva djeca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Niti jedno dijete neće moći ući na stadion bez ulaznice.

Također je jasno da zbog stroge predprovjere navijači AEK-a koji imaju ulaznice za utakmicu moraju ranije doći na stadion kako ne bi došlo do neugodnosti, ali i gužve i problema na ulazima prije početka utakmice. Iz tog razloga vrata našeg stadiona otvaraju se tri sata prije početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok gledatelja. Dan i vrijeme utakmice olakšavaju raniji dolazak.

Osim toga, mole se svi navijači AEK-a koji će u subotu navečer biti u OPAP Areni da sa sobom ponesu dokaz o svom identitetu kako bi ga mogli pokazati policiji ako se od njega zatraži tijekom predkontrole.”