ADVENT U ZAGREBU: Za vrijeme trajanja posebna regulacija prometa

zagreb, facebook, advent

Policijska uprava zagrebačka i ove godine od 2. prosinca pa sve do 15. siječnja 2018. provodi operativnu akciju Mir, tijekom koje će se poduzeti niz preventivnih mjera kako bi stanje sigurnosti bilo na najvišoj razini.

“Važno je napomenuti da Ravnateljstvo policije i sve policijske uprave i ove godine kao i do sada provode svoju prepoznatljivu operativnu akciju Mir i dobro i to u vremenu od 15.12. do 8.1. te da će se niz zadaća iz naše operativne akcija Mir preklapati sa zadaćama iz operativne akcije Mir i dobro, a posebno zadaće vezane za održavanje povoljnog stanja javnog reda i mira”, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.

Uspostavit će se i mobilni info centar za prevenciju koji će se, kaže, premještati s lokacije na lokaciju. “U spomenutom info centru svi posjetitelji adventa moći će prije svega dobiti sve potrebne informacije i savjete i pomoć u slučaju bilo kakvih neželjenih situacija, isto tako u zonama događanja imat ćemo i obilježena policijska vozila pored kojih će se nalaziti policijski službenici sa istom zadaćom znači na pomoći našim posjetiteljima u svim situacijama.”

A tijekom trajanja adventa u Zagrebu, sve do 7. siječnja 2018. godine bit će na snazi privremena regulacija prometa i režim dostave u središnjoj zoni grada.

“Svaka zona gdje se nalaze ugostiteljski objekta ima osiguranu lokaciju za dostavu” kaže Dalibor Marijan iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Zagrebačke i nastavlja: “Mjesta za dostavu-Bakačeva, Ulica Pod zidom, Vlašićeva- Palmotićeva, istočna strana Zrinjevca,Strossmayerova trga, Tomislavova trga i osigurana je dostava za Cvjetni.”

A radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara. Davor Posilović iz Sektora policije: “Kada smo zapravo zapadnu stranu Zrinskog trga pretvorili u pješačku zonu, odnosno omogućili smo samo prometovanje javnog gradskog prijevoza, odnosno tramvaja, a sukladno prosudbama prethodnih godina u vremenskom razdoblju od petka do nedjelje u 17- 24sata pješačka zona se proteže zapravo za cijelu zapadnu stranu od Trga Josipa bana Jelačića do Glavnog kolodvora.”

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka odvijat će se bez ograničenja, prenosi Media servis.

Komentiraj