ADVENT U ZAGREBU: Ne kršimo mjere, crni petak je bio jučer – kaže gradonačelnik Bandić

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pridružio se članovima Udruženja obrtnika Grada Zagreba i na simboličan način označili su početak Adventa u Zagrebu.kazao je kako je ova predbožićna manifestacija još jedan dobar primjer suradnje Grada Zagreba i zagrebačkih obrtnika.

“Iako ove godine nemamo Adventa poput onog koji je tri godine zaredom bio nagrađivan i od posjetitelja izvrsno primljen, ovo je za naše obrtnike, sve one koje rade deficitarna zanimanja, simbolična gesta podrške Grada za njihov doprinos zagrebačkom gospodarstvu!” kazao je gradonačelnik dodavši kako je očuvanje zdravlja i pridržavanje svih mjera opreza i dalje na prvome mjestu.

Na Trgu je postavljeno 10-ak kućica zagrebačkih obrtnika, unatoč odluci Stožera da su svi sajmovi, pa tako i Advent, zabranjeni.

“Ne kršimo mjere. Crni petak je bio jučer, koga vi pravite bedastim? Možda ste i vi bili jučer u shoppingu kod velikih igrača kojima je sve dozvoljeno, a zagrebačkim obrtnicima nije ništa. Dok sam ja gradonačelnik Zagreba, neće biti diskriminacije. Dozvole sam ja izdao prije tri dana, moj potpis nešto vrijedi”, poručio je Bandić.

Na kućicama neće biti prodaje već samo izlažu svoje proizvode.

Na Facebooku je gradonačelnik uz fotografije napisao:

Duh Božića i nadu koju nosi sa sobom ove godine našem Zagrebu ali i svijetu treba više nego ikada. Simbolična Zimska čarolija zagrebačkih obrtnika puno je skromnija i drugačija od one na koju smo navikli i za koju je naš Advent proglašavan najboljim u Europi zadnjih par godina.

Ipak, podržavamo naše obrtnike koji se s tek 10-ak kućica na Trgu zalažu za opstanak deficitarnih zanimanja. Nisam za kršenje mjera, ali ni diskriminaciju zagrebačkih obrtnika.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori